DE SNOETEN ACHTER HET HOND-IN-HUIS-TEAM

Honden hebben altijd al een rol gespeeld in mijn leven. Getsmart bracht dit naar een andere dimensie. Na een workshop hondentaal bij Geert De Bolster besloot ik om bij hem de cursus hondeninstructeur-hondengedragstherapeut te volgen.  Ik volgde (en doe dit nog steeds) verschillende bijscholingen waaronder hersenwerk voor honden, Tellington TTouch Training en balans en coördinatie.  Daarbij behaalde ik mijn attesten 'gevorderd begeleider hersenwerk voor honden' en 'TTouch Practioner 1'. Bijkomende ervaring kon ik opdoen in het dierenasiel en als trainer van assistentiehonden bij vzw Canisha.

 

De weg die ik ben ingeslagen is die van samenwerken met aandacht en respect voor de hond en zijn begeleider.  Fysieke dwang of psychologische onderdrukking worden niet gebruikt.

 

Tijdens al die jaren is Getsmart mijn grote kleine leermeester. Op tijd en stond laat hij mij weten waar zijn en mijn grenzen liggen.  Hij ligt dan ook aan de basis van Hond in Huis en kreeg daarbij de volledige medewerking van Jessie, onze Schotse herder.

Ondertussen heeft hij de fakkel doorgegeven aan Quaresma, Q voor de vrienden. Met hem ga ik nieuwe avonturen tegemoet.  En wie weet maak jij daar deel van uit.

 

Groetjes

 

Pascale, Getsmart en Q