De snoeten achter het Hond-in-Huis-team

Honden hebben altijd al een rol gespeeld in mijn leven. Getsmart bracht dit naar een andere dimensie. Na een workshop hondentaal bij Geert De Bolster besloot ik om bij hem de cursus hondeninstructeur-hondengedragstherapeut te volgen.  Ik volgde (en doe dit nog steeds) verschillende bijscholingen waaronder hersenwerk voor honden, Tellington TTouch Training en balans en coördinatie.  Daarbij behaalde ik mijn attesten 'gevorderd begeleider hersenwerk voor honden' en 'TTouch Practioner 1'. Bijkomende ervaring kon ik opdoen in het dierenasiel en als trainer van assistentiehonden bij vzw Canisha.

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens al die jaren was Getsmart mijn grote kleine leermeester. Denksport was één van zijn favoriete bezigheden. Hij vond het heel fijn om zijn grenzen te verleggen. Hij vergezelde mij ook altijd als ik een opleiding volgde. Op tijd en stond liet hij mij weten waar zijn en mijn grenzen lagen.  Hij lag dan ook aan de basis van Hond in Huis en kreeg daarbij de volledige medewerking van Jessie, onze Schotse herder. In november 2019 heb ik moeten afscheid nemen van hem.  Hij was 12 jaar geworden.

 

 

 

 

 

Ondertussen neemt Quaresma (Q voor de vrienden) de fakkel over. Hij heeft veel meer tijd nodig om aan zaken te wennen en een totaal andere manier om veranderingen in zich op te nemen.  Had ik verwachtingen toen hij bij ons kwam? Tuurlijk. Wie heeft dat niet. Ik heb ze echter in de kast weggestopt zodat hij zich op zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Hij zorgt voor een nieuwe uitdaging waar ik hem heel dankbaar voor ben. En ja ... soms sta je met je rug tegen de muur en dan voel je je machteloos. Maar plots is er die kleine opening waardoor je hem ziet verder openbloeien. Dat geeft mij een goed gevoel. Zo heb ik hem in huis zien veranderen van een schuchtere onzekere hond tot een curieuzeneuze eerste klas. Hij wil alles zien en vooral besnuffelen als het op materialen aankomt. Overal steekt hij zijn neus in. Tja, denksporten met je hond kan tot zo iets leiden. Bezoek is voor hem nog steeds moeilijk. Vanop zijn veilige plaats neemt hij op afstand alles waar en dat lukt al aardig. We  zien wel waar we uit komen.  Ondertussen genieten we volop van elkaars gezelschap met de nodige humor.

 

 

 

Sedert mei 2021 is er een puppy bij, Unicorn oftewel Uni, een hairy haireless Chinese Crested. De vrolijke noot in huis met alles wat een puppy met zich meebrengt. Een handjevol. En dat kereltje zorgt er op zijn beurt voor dat Q nog wat meer openbloeit en bezoek in huis al wat beter kan hebben.

 

De weg die ik ben ingeslagen is die van samenwerken op een liefdevolle, zachte manier.  Ieder mens-hond-combinatie is uniek met eigen specifieke wensen. Je krijgt dan ook een begeleiding op maat geschreven.

 

In september 2020 ben ik gestart met de opleiding tot Prins Health Coach voor honden en katten.

In november 2020 heb ik het keurmerk voor dierenwelzijn ontvangen vanuit het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. 

 

Groetjes en tot binnenkort.

 

Pascale en Q en Uni